niedziela, 1 marca 2015

Kawa z dodatkiem pomarańczy



 Uwielbiam kawę, a to wydanie bardzo mi posmakowało. Jeśli tak bardzo kochacie kawę jak ja, myślę, że bardzo Wam spodoba :)


~ 200 ml świeżo zaparzonej kawy z ekspresu lub kawy rozpuszczalnej
~ sok wyciśnięty z połowy pomarańczy
~ 1 łyżeczka miodu
*  można dodać jeszcze 1-2 łyżeczki cukru brązowego

Zaparzyć kawę w ekspresie lub przygotować kawę rozpuszczalną. Wycisnąć sok z połowy pomarańczy. Jeśli mamy już przygotowaną kawę, dodać sok oraz doprawić miodem, w razie potrzeby można posłodzić brązowym cukrem. Kawa jest gotowa, można podawać z bitą śmietaną. Smacznego:)










2 komentarze:

  1. Pysznie to wygląda. :) Nie miałam jeszcze okazji spróbować kawy przygotowanej w ten sposób, ale z chęcią przetestuję :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zachęcam do spróbowania :) mi osobiście bardzo posmakowała taka wersja :)

      Usuń