niedziela, 31 maja 2015

Chlebek bananowy



~ 3 banany
~ 250 g rozpuszczonego masła
~ 1,5 szklanki mąki pszennej
~ 2 jajka
~ 0,5 szklanki brązowego cukru
~ 1 łyżeczka sody oczyszczonej
~ 1 łyżeczka cynamonu, imbiru

Banany rozgnieść na papkę. Dodać do miski wszystkie składniki poza mąką i wymieszać. Na koniec dodać mąkę i wymieszać na gładką masę. Formę posmarować masłem i posypać bułką tartą lub wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przelać do formy i piec w temperaturze 180'C przez 55-60 minut. 

Inspiracja przepisem Szusz. 






Na koniec chcę pokazać Lublin i dzisiejszą piękną pogodę :)



2 komentarze:

  1. Uwielbiam wszystko co bananowe :)) Super przepis... Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń